Winkel, groothandel en kerstpakketten gaan hand in hand

De wijnhandel die Ruud en Janny van Vianen 28 jaar geleden openden op de hoek van de Herenstraat en de Kerkstraat zou het begin vormen van een familiebedrijf waar na de ouders ook de beide kinderen in gingen meewerken.

Inmiddels is de wijnhandel een twaalftal jaar geleden verhuisd naar een ruimer pand aan het Westerplein in Berkel Centrum. Zoon Glenn kreeg hier de verantwoording over en dat gaat hem goed af. “We hebben een ruime keuze in met name wijn en whiskey, met een aantal nieuwe merken en daarnaast uiteraard alle dranken die men bij een slijterij kan verwachten.”

Zus Chantal komt hem op vrijdag en zaterdag een handje helpen, maar daarnaast is ze druk in de weer in de kerstpakkettenwinkel. “De inkoop van artikelen start al vanaf maart. De showroom is aan de Industrieweg 5. Het samenstellen en leveren van kerstpakketten verzorgen we al bijna dertig jaar. Mijn ouders begonnen daarmee vanuit huis, vervolgens verhuisden ze door de groei naar een loods achter het huis, naar een showroom aan de Rodenrijseweg en sinds vorig jaar werken we vanuit het pand aan de Industrieweg. Men kan kiezen uit kant en klare pakketten of een pakket dat men helemaal naar wens zelf samenstelt. Op de site www.kerstpakkettenwinkel.nl kan men zien wat we te bieden hebben; met daarbij onder andere verzorgingsartikelen van bekende merken.” De derde tak aan het bedrijf is de groothandel voor de horeca ’t Wijnblad aan de Leeuwenhoekstraat op bedrijventerrein Oudeland waar Ruud en Janny druk mee zijn.

Najaarsproeverij

Op donderdag 20 november organiseert Van Vianen een najaarsproeverij in zalencentrum Rehoboth te Berkel en Rodenrijs. Het zal de 25ste editie worden. Men kan er een keuze maken uit ronde 150 verschillende wijnen, maar ook port en champagne staan ditmaal op tafel.

Belangstellenden kunnen zich voor deze najaarsproeverij aanmelden bij de winkel van Van Vianen aan het Westerplein in Berkel Centrum.

Het originele krantenbericht:

Kerstpakkettenwinkel in De Heraut Woensdag 29 oktober 2014 verkleind