Waarom een Kerstpakket eigenlijk veel leuker is dan een cadeaubon

Waarom een Kerstpakket eigenlijk veel leuker is dan een cadeaubon

De tijd is weer aangebroken om na te denken over de eindejaarsgeschenken. Wat geef jij je medewerkers dit jaar cadeau? Ga je voor een kerstpakket of een cadeaubon waarmee je medewerkers zelf iets uit kunnen zoeken? Ofwel: kies je zelf iets uit of ga je voor safe en laat je ze zelf iets uitzoeken? Wij helpen je graag om deze vraag te beantwoorden!

Waarom een cadeaubon geven met kerst aan je personeel?

Het geven van een cadeaubon als eindejaarsgeschenk is een prima idee! Alleen, is het origineel? Niet echt eigenlijk.. met het papiertje dat je werknemers in handen krijgen, laat je ze zelf wat uitzoeken. Daarmee doet dat helaas wel een beetje afbreuk aan het verrassingseffect. Ook is het gevaar dat de cadeaubon blijft liggen of tussen de papieren verdwijnt en dat is zonde. Twijfel je nog over het geven van een kerstpakket, lees dan snel verder en ontdek de voordelen hieronder.

First things first: een stukje geschiedenis over het kerstpakket

Voordat we de voordelen van een kerstpakket met je delen is het wellicht leuk om te weten waar het kerstpakket vandaan komt. Deze traditie is ontstaan in de 19e eeuw, toen het in de koude wintermaanden moeilijk was om aan voedsel te komen. De bevolking klopte bij de boeren aan om hen een zalig kerstfeest te wensen en uit dankbaarheid boden ze hen wat te drinken en te eten aan. Boerenknechten kregen wat extra’s uit beloning voor het harde werk. Andere ambachtslieden volgen het voorbeeld en gaven hun personeel en leerlingen ook een presentje om thuis met het gezin te delen. Vandaag de dag doen werkgevers dit nog steeds, want een beloning voor de inzet motiveert je medewerkers en vergroot de betrokkenheid.

De voordelen van een kerstpakket ten opzichte van de cadeaubon


Daarnaast kleven er meer voordelen aan het geven van een kerstpakket:

  • Kerstpakketten zijn tastbaar en doordat je de cadeaus direct in handen hebt, heb je er gelijk plezier van.
  • Het hele gezin kan genieten van het kerstpakket: het begint al bij het uitpakken en eindigt met iets lekkers/leuks voor iedereen.
  • Het verrassingseffect van een kerstpakket is vele malen groter dan een cadeaubon. In een kerstpakket zitten namelijk allerlei kerstgeschenken waar de medewerker geen weet van heeft. Geef je een cadeaubon dan kiest de medewerker zelf iets uit en weet hij wat hij zal krijgen als eindejaarscadeau.
  • Een kerstpakket is een feestje om uit te pakken. Het begint al met de doos die van top tot teen kerst uitstraalt. Nóg leuker wordt het als de doos eenmaal open is en wanneer de geschenken in feestelijke verpakkingen zich aandienen. 
  • Het geven van een kerstpakket is veel persoonlijker. Je kunt zelf cadeaus uitzoeken of kiezen voor een samengesteld met een persoonlijk thema. Denk bijvoorbeeld aan “Vegan Kerstpakketten” voor veganisten of aan “Biologische kerstpakketten” voor als je een gezond beleid voert. 

 

Conclusie: kerstpakket vs. cadeaubon

Kortom, als je alles bij elkaar optelt is het geven van een kerstpakket leuker dan het geven van een cadeaubon met kerst. Met een cadeaubon geeft je weliswaar een geschenk dat de werknemer zelf mag uitkiezen, maar tegelijkertijd draait de hele kerstgedachte toch ook om dankbaar zijn en een persoonlijk gebaar maken naar de harde werkers? Nieuwsgierig naar alle kerstpakketten die wij aanbieden? Kijk dan op onze website of neem contact op voor een bezoekje in de showroom!