Een hartverwarmend kerstpakket cadeau geven? Zo maak je er in deze tijd toch nog een feestje van!

Het kerstpakket is iets waar het personeel het hele jaar door over praat. Eerst wordt er gespeculeerd wat het cadeau dit jaar zal zijn. Daarna worden herinneringen opgehaald aan het kerstpakket van vorig jaar en vervolgens wordt er uitgekeken naar het moment waarop zij het kerstpakket in ontvangst mogen nemen. Meestal is dat een memorabele kerstborrel, maar in ieder geval wordt er bij veel bedrijven een feestelijk moment van gemaakt. 

Net als met zoveel dingen, is het weer corona die er dit jaar een stokje voor steekt. Maar omdat je je personeel niet wilt teleurstellen en toch graag even stil wilt staan bij dit bewogen jaar, vind je hieronder goede tips om er toch nog een feestelijke gelegenheid van te maken.

Tip 1. Organiseer een online event

Organiseer een online borrel, die minstens zo leuk is als de Vrijmibo op de zaak. Hoe? Door bijvoorbeeld spelletjes te organiseren, zoals een te gekke pubquiz met hilarische vragen, virtuele collega roasts en quarantaine bingo. Of schakel een bekende of minder bekende zanger in. Vraag hem of haar een paar mooie liedje te zingen op de borrel en er een aantal gezellige meezingers in te gooien, waardoor iedereen lekker in de stemming komt. Halverwege de avond kun je speechen en is het tijd om het kerstpakket open te maken!    

Tip 2. Bezorg het kerstpakket met een persoonlijke boodschap

Aangezien je medewerkers zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het wellicht slimmer om de kerstpakketten direct bij ze thuis af te laten leveren. Gelukkig zijn onze bezorgers superleuk. Maar aangezien je het pakket niet zelf kunt overhandigen is het een goede tip om je kerstpakket te laten personaliseren en er een hartverwarmende boodschap bij te doen. Dit kan aan de hand van een kaartje of een mooie tekst of foto op de verpakking van het kerstpakket, maar nog veel leuker is om er ook een persoonlijke videoboodschap bij te versturen, met als het even kan, een persoonlijk zegje voor ieder personeelslid.

Meer weten of onze bezorgingsmogelijkheden? Ontdek ze op onze website of bel ons op 010 – 514 85 77.

Tip 3. Organiseer een drive-through party

Maar eigenlijk is het nog steeds het allerleukste om het kerstpakket persoonlijk te overhandigen. Hoe? Door een coronoproof drive-through party te organiseren op de zaak. Zet een partytent of podium neer waar een zanger alle personeelsleden en zakenrelaties vrolijk toezingt met kerstklassiekers, zorg ervoor dat alles gedecoreerd is in een gezellige kerstsfeer en zet een parcour uit met verschillende stops. Bij stop 1 krijgen ze bijvoorbeeld een feestelijk (alcoholvrij) drankje, bij stop 2 een kerststol, bij stop 3 een persoonlijke kerstkaart en bij stop 4 het kerstpakket. Je zou ook nog kunnen denken aan een openluchtbioscoop op het parkeerterrein, waar de speech wordt afgespeeld aan het einde van de rit. 

Kortom, genoeg leuke tips om er in deze gekke coronatijd toch nog een feestje van te maken, wanneer je het kerstpakket cadeau gaat geven aan je medewerkers!