Cadeaubon of kerstpakket, welk eindejaarsgeschenk valt nu echt in de smaak bij het personeel?

Ga je dit jaar voor een origineel kerstgeschenk voor het personeel of toch liever een cadeaubon waarmee ze zelf iets leuks uit kunnen zoeken? Een lastige keuze omdat je van tevoren niet weet wat er meer in de smaak zal vallen. Met een cadeaubon speel je op safe en laat je de keuze van het het cadeau aan je medewerkers over, maar een origineel kerstpakket waar goed over is nagedacht, komt natuurlijk veel persoonlijker over. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze hebben we de voor- en nadelen van beide kerstgeschenken voor je op een rijtje gezet.

Waarom een cadeaubon als eindejaarsgeschenk voor het personeel?

Met een cadeaubon geef je als het ware een kerstgeschenk naar keuze. Medewerkers kunnen namelijk zelf iets uitzoeken waar ze blij van worden. Maar er zijn meer voordelen:

Voordelen van een cadeaubon

 • Cadeaubonnen zijn een stuk kleiner dan kerstpakketten en kunnen dus heel makkelijk uitgedeeld worden. Ideaal wanneer je voor een groot bedrijf werkt, want dan hoef je niet meer met zware kerstpakketten te sjouwen.
 • Met een cadeaukaart is het ook mogelijk om te kiezen uit een belevenis, zoals een sauna- of bioscoopbezoek. 
 • Een cadeaubon is milieuvriendelijker dan een kerstpakket omdat er minder verpakkingsmateriaal aan te pas komt.
 • Cadeaubonnen zijn vrijgesteld van BTW, terwijl je over kerstpakketten 21% belasting moet betalen. Scheelt je weer in de portemonnee!

Nadelen van een cadeaubon

 • Een cadeaubon is natuurlijk veel minder persoonlijk dan een samengesteld kerstpakket.
 • Met een cadeaubon hebben je medewerkers niet direct iets in handen. Ze moeten eerst online het kerstgeschenk uitzoeken en pas later zullen ze het ontvangen.
 • Eerlijk is eerlijk. Als we een cadeautje krijgen komt het kind in ons naar boven en willen we uitpakken en dan ook het liefst een zo groot mogelijk pakket. Natuurlijk komen cadeaubonnen ook in een mooie envelop, maar hé: the bigger the better!

Waarom een kerstpakket als eindejaarsgeschenk voor het personeel

Een kerstpakket wordt door medewerkers altijd gezien als een stukje waardering en draagt bij aan positief gevoel op de werkvloer. Maar er zijn meer redenen waarom een kerstpakket in de smaak valt.

Voordelen van een kerstpakket 

 • Met een kerstpakket druk je je medewerkers direct een cadeau in handen dat ze direct in gebruik kunnen nemen, terwijl ze met een cadeaubon eerst zelf nog op zoek moeten gaan naar.
 • Een kerstpakket kun je zo persoonlijk mogelijk maken en zelf samenstellen. Zo kun je voor Tim die van reizen houdt een koffer laten vullen met handige travel gear en kun je Sarah, die naar werk altijd bakjes eten meeneemt, een stijlvolle lunchbox cadeau geven.
 • Volgens het onderzoek van MT, willen mensen liever een grote, feestelijke doos voor onder de boom die ze met de kinderen kunnen uitpakken. Met elkaar maken ze er een gezellig moment van en ontdekken ze samen welke cadeaus er in het pakket zitten.
 • Een kerstpakket kun je door ons laten personaliseren. Je kunt ervoor kiezen om het geschenk te voorzien van je bedrijfslogo, maar je kunt ook de naam van de medewerker erop laten zetten. Wedden dat je hiermee punten scoort?!

Nadelen van een kerstpakket

 • Kerstpakketten zijn niet allemaal duurzaam. Er zitten een hoop verpakkingen in de doos.
 • En laten we wel wezen. Het is en blijft een gesjouw met die dozen over de afdelingen.

Weet je nog steeds niet welke eindejaarsgeschenk voor je personeel moet kiezen? Maak een combinatie van beide!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Precies! Je kunt natuurlijk ook gewoon een combinatie maken van beide. Met zowel een cadeaukaart als kerstgeschenk en een (kleiner) persoonlijk kerstpakket, maak je gegarandeerd indruk! Neem contact met ons op en laat ons met je meedenken.