5 duurzame kerstpakketten

Wil je je personeel of relaties dit jaar een milieuvriendelijk cadeau geven? Verras ze dan met een duurzaam kerstpakket dat vol zit met toffe producten, die op een bewuste manier zijn geproduceerd en ook nog echt lekker zijn! Om je te inspireren, hebben we hieronder 5 duurzame kerstpakketten voor je samengesteld, maar je kunt bij ons ook een geschenk op maat laten maken. 

1. Werelds lekker

Een van de leukste geschenken in deze lijst Werelds Lekker. Dit is een kerstpakket dat vol zit met exotische producten die duurzaam en ecologisch verantwoord zijn: er zit een mand in van gedroogde hyacinten, een stoere lantaarn die je als eyecatcher in je woonkamer kunt neerzetten, een kookboek met wereldrecepten en verschillende lekkernijen, zoals wasabi chips, fortune cookies, een cocoscake en rijst met tikka massala.

2. Bio Logisch

Het kerstpakket Bio Logisch, beschikt over allerlei biologische producten, voor elk moment van de de dag. Denk aan thee en chocolade brownies voor bij de koffie, sesamzaad crackers en smeerkaas voor bij de lunch en met de tagliatelle en tomatensaus, kun je ‘s avonds een heerlijke vegetarische pasta op tafel toveren. Oh, en er zit ook nog een papieren lunchbag in en een lunchtrommel, die gemaakt is van tarwestro. Hoe duurzaam wil je het hebben?

3. Fair

Aan deze lijst met duurzame kerstpakketten kan ook Fair niet ontbreken. Een verantwoord kerstpakket dat voor een groot deel is gevuld met Fairtrade Original-producten van Max Havelaar. Zo zit er bijvoorbeeld biologische rijst in uit noordoost Thailand, waar de boeren een eerlijke voor hebben gekregen, een potje sambal, kokosmelk en een currypasta. Maar er zitten meer biologische producten in dit pakket. Denk aan, roomboter krakelingen, smeerkaas en een doosje thee. Verder zit er nog een leuk vogelhuisje in, die je buiten kunt hangen en waarmee je vogels een schuilplaats biedt tegen de kou. 

4. Grow your own

Ook in het kerstpakket Grow your own zitten veel biologische producten, zoals een biologische tagliatelle, een biologische pastasaus, biologische crackers en een biologische chocopasta. Daarnaast bevat dit kerstpakket ook nog een mix voor zonnebloembrood, stekjes om je eigen basilicumplant mee te kweken, een kweekpot en een jute shopper, waar je je boodschappen in kunt doen, zodat plastic tasjes overbodig worden!

5. Boeren borrel

Het laatste duurzame kerstpakket van deze lijst, maar niet van ons assortiment is, Boeren borrel. Dit duurzame geschenk zit vol met producten van het platteland en met name van Hollandse bodem. Zo zit er een stukje ambachtelijke Hollandse kaas in uit Het Groene Hart, die volgens de oude traditie van de kaasmeester is bereid, een tapenade van oude kaas en een mosterd dille dip, Hollandse tomatensoep en chips van ‘t land. Ook zit er nog een zalige wijn in. Uit Spanje en ook lekker biologisch!

Een duurzaam kerstpakket is beter voor het milieu

De duurzame kerstpakketten zijn unieke geschenken voor de feestdagen, waar je niet alleen je personeel of relaties blij mee maakt, maar ook de planeet. Alle producten zijn op een verantwoorde manier verkregen of ontwikkelt vanuit een milieuvriendelijker oogpunt. Maak zeker dit jaar een statement als werkgever en draag de wereld een warm hart toe, door je personeel of relaties bewuste cadeaus te geven.

Hulp nodig met het uitzoeken van een duurzaam kerstpakket?

Kun je tussen de duurzame kerstpakketten op onze website niet precies vinden wat je zoekt of wil je liever door ons een duurzaam kerstpakket laten samenstellen? Vul dan snel en eenvoudig het formulier in op onze website en ontvang binnen 3 werkdagen dagen, gratis 3 vrijblijvende offertes voor de meest originele kerstpakketten.